Bouwen bij Schiphol mag vanaf 2018 weer

18 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

HAARLEM - Er kunnen binnenkort weer woningen gebouwd worden in de nabijheid van Schiphol. Dat is mogelijk nu demissionair staatssecretaris Dijksma het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) ter vaststelling aan de Koning heeft aangeboden. Het besluit treedt per 1 januari 2018 in werking.

Dijksma: berekeningen Schiphol opnieuw bekijken

18 oktober 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) laat berekeningen voor het milieueffectenrapport (MER) van Schiphol opnieuw onder de loep nemen. Dat heeft ze aan Schiphol en de Omgevingsraad laten weten. Berichtgeving van de NOS hierover woensdag wordt bevestigd door het ministerie.

Flybe vier keer per week van Antwerpen naar Southend

18 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SOUTHEND - De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe start in de zomer van 2018 rechtstreekse vluchten tussen Antwerpen Airport en Southend. Op de route wordt vier keer per week gevlogen door franchisepartner Stobart Air.

Cyberdreiging moet hoger op de agenda van luchtvaart

18 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

HAMBURG - Cyberdreiging moet hoger op de agenda van de luchtvaartsector komen. Dat zei CEO Barbara Dalibard van IT-provider SITA dinsdag tijdens de Euro Air Transport IT Summit in Hamburg.

Delta Air Lines vanaf maart met Airbus A350 naar Schiphol

18 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ATLANTA - Delta Air Lines vliegt vanaf maart 2018 met de gloednieuwe Airbus A350 naar Schiphol. De Amerikaanse KLM-partner zet het toestel in op de bestaande lijndienst tussen Detroit en de Nederlandse luchthaven.

Airbus A330neo deze week voor het eerst de lucht in

18 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

TOULOUSE - De eerste Airbus A330neo staat aan de vooravond van haar luchtdoop. Het toestel, dat door toepassing van nieuwe motoren zuiniger moet zijn dan de huidige generatie A330’s, maakt deze week eindelijk haar eerste testvlucht.

Overig nieuws

Overig nieuws

Irak en Afghanistan herstellen banden met luchtvaartverdrag

18 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BAGDAD - Luchtvaartmaatschappijen mogen na 25 jaar weer vluchten starten tussen Irak en Afghanistan. De landen sloten een luchtvaartverdrag, waardoor vliegverbindingen vanaf eind deze maand weer mogelijk worden.

JetBlue start vluchten tussen Boston en Minneapolis

18 oktober 2017 | Door: 
Marilot Molewijk

NEW YORK - De Amerikaanse prijsvechter JetBlue voegt Minneapolis toe als 65ste bestemming vanaf Boston. De maatschappij is de grootste gebruiker van de luchthaven en vliegt vanaf 3 mei 2018 drie keer per dag naar het Delta-bolwerk.

WestJet non-stop van Hamilton naar Las Vegas

18 oktober 2017 | Door: 
Marilot Molewijk

CALGARY - Prijsvechter WestJet vliegt vanaf 29 december non-stop tussen Hamilton en Las Vegas. De vluchten worden elke maandag en vrijdag uitgevoerd met de Boeing 737.

Schiphol vanaf december beter bereikbaar per bus

18 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol is vanaf 10 december beter bereikbaar per bus. In de nieuwe dienstregeling zijn extra verbindingen opgenomen, waardoor passagiers worden aangemoedigd het openbaar vervoer te gebruiken.

Vliegtuig Greenpeace stort neer in Amazone

18 oktober 2017 | Door: 
ANP

MANAUS - Een vliegtuig van milieu-organisatie Greenpeace is dinsdag in het Braziliaanse Amazoneregenwoud neergestort. Daardoor is een 29-jarige Zweedse vrouw om het leven gekomen. Nog vier anderen raakten gewond, meldt het nieuwsportaal G1 op basis van de politie.

Emirates-vlucht richting Schiphol wijkt uit om zieke passagier

17 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Airbus A380 van Emirates die op weg was van Dubai naar Schiphol is dinsdagavond uitgeweken naar Athene. De bemanning besloot een ongeplande tussenstop te maken vanwege een zieke passagier.

videobeelden

VIDEO: Sneller instappen op Schiphol door slimme aviobrug

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol wil het boardingproces versnellen door het gebruik van slimme aviobruggen. Op dit moment worden proeven gedaan waarbij sterk geautomatiseerde loopbruggen ervoor zorgen dat het vliegtuig binnen een minuut ‘aan de gate staat.’

VIDEO: Laatste verre vlucht airberlin maakt ererondje boven Düsseldorf

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De laatste verre vlucht van airberlin, die maandag landde op Düsseldorf Airport, heeft een spectaculair ererondje gemaakt over de luchthaven. Vlucht AB7001 uit Miami maakte een doorstart en vloog daarna laag over de terminal als afscheid.

Copyright Reismedia BV 2017