Singapore Airlines zet handtekening onder grote Boeing-order

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WASHINGTON - Singapore Airlines heeft officieel getekend voor twintig Boeing 777-9’s en negentien 787-10 Dreamliners, plus een optie op nog eens zes van elk type. De order werd officieel gemaakt in het Witte Huis, onder toeziend oog van president Donald Trump.

Concurrenten airberlin haasten zich naar Berlijn

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Nu airberlin wegvalt haasten rivalen TUI fly en Germania zich naar Berlijn-Tegel Airport, één van de bases van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij. Beide concurrenten breiden in het winterseizoen flink uit op de luchthaven.

TUI-vlucht wijkt uit naar Quebec wegens agressieve passagier

23 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Een Boeing 787 Dreamliner van het Britse TUI fly is zondag uitgeweken naar Quebec City vanwege een agressieve passagier. Het toestel was onderweg van Manchester naar Cancun toen een vrouwelijke reiziger opstandig werd.

Lufthansa biedt gestrande airberlin-klanten korting op tickets

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - Passagiers van airberlin die na 28 oktober in het buitenland dreigen te stranden kunnen met korting terug naar huis vliegen met Lufthansa of dochters Eurowings, Austrian Airlines en SWISS.

Toch nog tweede leven voor bontgekleurde Boeing 767 HB-JJF

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De PrivatAir Boeing 767 die op dit moment vakantievluchten uitvoert voor TUI fly Nederland verkast in de winter naar Eurowings. Aanvankelijk zou het toestel na de leaseperiode bij TUI worden verbouwd tot vrachtvliegtuig.

Airberlin zwaait af met laatste vlucht van Berlijn naar München

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Nadat vorige week al op spectaculaire wijze de laatste verre vlucht werd uitgezwaaid neemt airberlin vrijdag 27 oktober definitief afscheid van het Europese toneel. Een vlucht van Berlijn naar München vormt het einde van de geliefde Duitse luchtvaartmaatschappij.

Overig nieuws

Overig nieuws

Nederlands Orbit Aviation werft piloten voor Citilink

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

UTRECHT - Luchtvaartopleider Orbit Aviation werft vanaf nu ervaren cockpitbemanningen voor luchtvaartmaatschappijen. De eerste klant is Garuda-dochter Citilink uit Indonesië. In een volgende fase wil het bedrijf ook ab initio kandidaten trainen voor de functie van first officer. 

Boeing laat Japanners goedkoper werken aan Dreamliner

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Boeing en Mitsubishi Heavy Industries (MHI) hebben afspraken gemaakt om de productiekosten van vleugels voor de Boeing 787 Dreamliner omlaag te brengen. De Japanse partner moet daarvoor meer gaan automatiseren.

'Fokker-moederbedrijf GKN staat voor splitsing'

23 oktober 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - Het Britse industrieconcern GKN, moederbedrijf van onder meer de Nederlandse fabrikant van vliegtuigonderdelen Fokker Technologies, overweegt zijn ruimtevaart- en autodivisies af te splitsen en zelfstandig naar de beurs te brengen. Dat meldt de Britse krant Sunday Times, zonder duidelijke bronvermelding.

MPS-simulator Ryanair gecertificeerd als FTD-2

21 oktober 2017 | Door: 
Yves Kremer

GROENEKAN – De UKCAA heeft een officieel FTD-2 certificaat afgegeven voor de Multi Pilot Simulations (MPS) FTD-1 simulator van Ryanair in het trainingscentrum in Stansted. De certificering brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor de Ierse budgetmaatschappij.

'Buk-foto gemaakt in Donetsk'

20 oktober 2017 | Door: 
ANP

DONETSK - Een dag nadat het Openbaar Ministerie een foto van een Buk-raket had gepubliceerd met het verzoek om informatie, zegt onderzoekscollectief Bellingcat te hebben ontdekt waar de foto is gemaakt. Het zou gaan om de straat Prospekt Illitsja in de stad Donetsk, voor de deur van een schoonheidssalon op nummer 78.

Andrew Kelly volgt Boet Kreiken op als topman ERA

19 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ATHENE - Andrew Kelly, topman van ASL Airlines Ireland, volgt voormalig KLM Cityhopper-directeur Boet Kreiken op als voorzitter van de European Regional Airlines Association (ERA). De Nederlander was vier jaar lang voorman van de belangenorganisatie van Europese regionale luchtvaartmaatschappijen.

videobeelden

FAA waarschuwt voor gevaar laptops in ruimbagage

21 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

WASHINGTON – De Amerikaanse regering dringt er bij de VN-organisatie voor de burgerluchtvaart ICAO op aan om laptops en andere elektronische apparaten met batterijen te weren uit de ruimbagage in verband met brandgevaar. Dat meldt nieuwszender NBC.

VIDEO: Bombardier viert kwart eeuw CRJ verkeersvliegtuigen

20 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MONTREAL - Bombardier viert deze week het 25-jarig jubileum van de CRJ-serie. Het regionale toestel, ontwikkeld uit de Challenger-zakenjet, wordt als sinds 1992 wereldwijd ingezet en wist in die periode zo’n 1.900 bestellingen binnen te halen.

Copyright Reismedia BV 2017