KLM annuleert honderden vluchten door storm

17 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - KLM annuleert donderdag zeker 228 vluchten vanwege de verwachte zware westerstorm. Het gaat om 114 retourvluchten naar Europese bestemmingen. “De passagiers worden geïnformeerd en omgeboekt”, meldt KLM.

Aandelen luchtvaartmaatschappijen flink in de plus

17 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE – De aandelen van luchtvaartmaatschappijen zijn in 2017 flink in waarde gestegen. Volgens de periodieke Financial Monitor van brancheorganisatie IATA stegen de koersen het afgelopen jaar met gemiddeld 29 procent, waarbij met name airlines uit Europa en het Verre Oosten goed presteerden.

Lufthansa: sneller overstappen op München Airport

17 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MÜNCHEN - Lufthansa komt met een exclusieve nieuwe service voor passagiers die in München overstappen op vluchten naar Berlijn-Tegel, Düsseldorf, Frankfurt en Hamburg. Na proeven met een speciale doorgang bij de security besloot de luchtvaartmaatschappij de dienst nu permanent te maken.

Vliegverkeer naar Tripoli opgeschort na hevige gevechten

17 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TRIPOLI - Het vliegverkeer van en naar de Libische hoofdstad Tripoli is opgeschort na hevige gevechten die maandag op de luchthaven plaatsvonden. Daarbij vielen volgende verschillende media twintig mensen doden en raakten 63 mensen gewond. Afriqiyah Airways heeft sinds maandag alle vluchten gestaakt.

Ruim een kwart meer passagiers voor Groningen Airport Eelde

17 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

EELDE - Groningen Airport Eelde heeft in 2017 een recordaantal passagiers verwelkomd. In totaal maakten 228.000 passagiers gebruik van de luchthaven, een groei van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Qatar Airways zet vol in op Thailand

17 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BANGKOK - Qatar Airways voert het aantal vluchten tussen Doha en Bangkok op naar 42 keer per week. De luchtvaartmaatschappij verwacht op die manier nog meer reizigers via het Midden-Oosten naar Azië te vervoeren. Dit jaar komt het aantal Thaise bestemmingen op vijf te staan.

Overig nieuws

Overig nieuws

Man op Schiphol moet nog 178.000 euro voldoen

17 januari 2018 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdagochtend op Schiphol een man opgepakt die nog ruim 178.000 euro moet betalen aan de Nederlandse staat. De 52-jarige Nederlander kwam op de luchthaven aan vanuit Amerika. Het gaat om een vonnis in een ontnemingszaak.

Vijandig bod Melrose op Fokker-eigenaar GKN

17 januari 2018 | Door: 
ANP

LONDEN - De Britse investeerder Melrose Industries legt zijn overnamebod op industrieconcern GKN, het moederbedrijf van Fokker, rechtstreeks voor aan de aandeelhouders. GKN wees het voorstel vorige week resoluut van de hand, onder meer omdat het veel te laag zou zijn.

Turkish Airlines start samenwerking met Air Moldova

17 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Turkish Airlines start een codeshare samenwerking met Air Moldova. Met ingang van 29 januari worden de vluchten tussen Istanbul en Kishinev gezamenlijk uitgevoerd door beide luchtvaartmaatschappijen.

Advocaat Poch wil ministers laten getuigen

17 januari 2018 | Door: 
ANP

HILVERSUM - De advocaat van Julio Poch wil bij een eventuele juridische procedure tegen de Nederlandse staat ook een aantal ministers als getuigen oproepen. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops dinsdagavond in het programma Jinek. Poch heeft de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor de schade die hij zegt te hebben geleden.

Julio Poch stelt Nederlandse Staat aansprakelijk voor geleden schade

16 januari 2018 | Door: 
ANP

HILVERSUM - Voormalig Transavia-piloot Julio Poch heeft de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor de schade die hij zegt te hebben geleden. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) geantwoord op vragen van D66.

Franse luchtmacht ontvangt eerste Lockheed C-130J Super Hercules

16 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MARIETTA - De Franse luchtmacht heeft haar eerste Lockheed C-130J Super Hercules vliegtuigen in ontvangst genomen. De Franse strijdkrachten bestelden twee C-130J transporttoestellen en twee KC-130J tankvliegtuigen. Eind 2019 moeten alle vier Herculessen zijn afgeleverd.

video

Geen slachtoffers bij vliegongeluk Pegasus Airlines

14 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TRABZON - Een Boeing 737-800 van Pegasus Airlines is zaterdagavond bij de landing op Trabzon Airport van de baan geschoten. Alle 168 inzittenden kwamen met de schrik vrij. Op zondag vrijgegeven beelden is te zien dat het weinig had gescheeld of het toestel was in zee beland.

Geheime Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zoekt cabinepersoneel

10 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LAS VEGAS - Een opvallende vacature in Amerika. De geheimzinnige luchtvaartmaatschappij JANET Airlines, die dagelijks overheidspersoneel van Las Vegas naar geheime locaties vliegt, is op zoek naar nieuw cabinepersoneel.

Video-overzicht: dit gebeurde er op Schiphol in 2017

10 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het jaar 2017 stond voor Schiphol in het teken van groei. Niet alleen werd er een record van 68,4 miljoen passagiers behaald, ook opende de luchthaven de vernieuwde Lounge 2 en Vertrekhal 1a. Daarnaast werden plannen gepresenteerd voor de nieuwe A-pier. 

Lekkage zorgt voor nieuwe problemen op New York JFK

8 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK – Een lekkage van een waterleiding zorgde zondagmiddag voor een overstroming van Terminal 4 op New York JFK. Daardoor was de belangrijke internationale terminal urenlang gesloten voor inkomende vluchten. De bagage van gestrande passagiers raakte doorweekt, meldt CNN.

Copyright Reismedia BV 2018