Vliegverkeer Hongkong ernstig ontregeld door orkaan

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - Vliegverkeer van en naar Hongkong ondervindt woensdag ernstige hinder van de orkaan Hato. Vrijwel alle vluchten naar de Aziatische metropool zijn geschrapt door de hevige wind en regen die wordt verwacht.

EASA certificeert nieuwe Trent 1000-motor voor Boeing 787

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

DERBY - De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft de nieuwe Rolls-Royce Trent 1000 TEN gecertificeerd. Dit verbeterde motortype is bedoeld voor alle varianten van de Boeing 787-serie: de 787-8, 787-9 en 787-10. Later dit jaar moet de eerste 787 met Trent 1000 TEN’s worden afgeleverd.

Aurigny stopt met vluchten tussen Guernsey en London City

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

SAINT PETER PORT - Luchtvaartmaatschappij Aurigny, dat regionale vluchten verzorgt van en naar de Kanaaleilanden, stopt de route tussen Guernsey en London City. Volgens het bedrijf is de bezettingsgraad dramatisch en wordt soms halfleeg gevlogen.

KLM werkt bagageberg weg na storing op Schiphol

22 augustus 2017 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Een storing aan het bagagesysteem op Schiphol zorgde er zondag voor dat veel reizigers op hun bestemming zonder koffers zijn aangekomen. Twee dagen later wachten sommige reizigers nog op hun bagage die door de luchtvaartmaatschappij moet worden nagezonden. De storing trof voornamelijk KLM-vluchten naar Europese bestemmingen.

American Airlines houdt het voor gezien tussen Parijs en Boston

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

PARIJS - American Airlines trekt zich terug van de route tussen Parijs en Boston. De beslissing van de luchtvaartmaatschappij om de vluchten na dit zomerseizoen te stoppen valt op het moment dat twee prijsvechters, Norwegian en Primera Air, zich juist melden op de route. 

United kijkt nog steeds naar nieuwe honderdzitter

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines kijkt nog altijd naar de mogelijkheid om een honderdzitter aan de vloot toe te voegen. Zo’n vliegtuig zou het relatief grote gat tussen de Embraer 175 (76 stoelen) en de Boeing 737-700 (118 stoelen) in de regionale United-vloot moeten opvullen, meldt Flight Global.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Qatar Airways gaat interline samenwerking aan met Vistara

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

DOHA - Qatar Airways werkt vanaf nu op interline-basis samen met het Indiase Vistara. Daardoor kunnen passagiers die vanuit Qatar naar India vliegen op één ticket doorreizen naar talloze binnenlandse bestemmingen.

VIDEO: Man probeert deur te openen in vliegtuig naar Minneapolis

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

MINNEAPOLIS - Een man heeft geprobeerd tijdens een vlucht van Los Angeles naar Minneapolis één van de deuren van het vliegtuig open te maken. Een medepassagier en leden van de cabinebemanning wisten de man te overmeesteren.

Buitenveldertbaan week dicht voor onderhoud

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Buitenveldertbaan (09-27) op Schiphol is tot zondag gesloten voor onderhoud. Volgens Schiphol heeft het onderhoud geen grote gevolgen voor de capaciteit, behalve in het geval van een harde westelijke wind.

Gezin uit Dubai weigert vlucht British Airways om inhuur uit Qatar

22 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

OSLO - Een gezin uit Dubai heeft geweigerd aan boord te gaan van een vlucht van British Airways, toen zij zagen dat die uitgevoerd werd met een ingehuurd toestel van Qatar Airways. Qatar wordt door diverse buurlanden, waaronder de VAE, politiek en economisch geïsoleerd.

Agent schiet per ongeluk bij vliegtuig

21 augustus 2017

BERLIJN - Op de Berlijnse luchthaven Tegel heeft een politieagent per ongeluk een schot gelost in een aviobrug. Dat gebeurde toen hij een hooggeplaatste diplomaat begeleide naar de ingang van het vliegtuig. Niemand raakte gewond.

Oman Air breidt salesteam op Schiphol uit

21 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Oman Air breidt het regionale team dat werkt vanaf het Europese hoofdkantoor op Schiphol uit met twee nieuwe krachten. Dit betekent versterking voor het salesteam dat onder leiding van Mourad El Haj de offline-markten van Oman Air binnen Europa en Noord- en Zuid-Amerika bedient.

videobeelden

EVA Air voltooit laatste Boeing 747-passagiersvlucht

21 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

TAIPEI - EVA Air heeft maandag de laatste passagiersvlucht uitgevoerd met de Boeing 747-400. Het toestel met de bijnaam 'Queen of the Skies' vloog van Hongkong naar thuisbasis Taipei. De Taiwanese luchtvaartmaatschappij vloog sinds 1992 met de 747-400.

EL AL klaar voor eerste Dreamliner

19 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

TEL AVIV - Luchtvaartmaatschappij EL AL ontvangt de komende week de eerste van vijftien bestelde Boeing 787 Dreamliners. De zuinige toestellen moeten de Boeing 747- en 767-vloot van de maatschappij vervangen.

Copyright Reismedia BV 2017